Wij zijn Koen en Anja en samen met onze 2 dochters wonen we in het landelijke dorp Viane, een deelgemeente van Geraardsbergen.

Wij genieten van de natuur en dragen er ook graag zorg voor. Enkele jaren terug hoorden we van de massale bijensterfte in ons land en beseften dat we iets moesten doen . Het volgen van een imkerscursus gaf ons voldoende kennis en inzichten om aan de slag te gaan.

Onze passie voor bijen bleef groeien en in onze tuin bouwden we een bijenhal met momenteel een 15 tal kasten . We leren dat bijen niet alleen voor de bestuiving van onze groenten en fruit zorgen maar zijn er bewust van geworden dat bijenproducten zoals honing, bijenwas, propolis en koninginnenbrij kunnen ingezet worden voor vele doeleinden.

Zo ervaren we dat bijenproducten steeds meer in de natuurlijke cosmethica wordt toegepast en zijn er van overtuigd dat dit beter is voor onze gezondheid. De idee groeide om zelf onze verzorgingsproducten te maken met onze eigen bijenproducten.

In 2015 werd de stap gezet om ons eigen lokaal bedrijf “ Bijengaard “ op te starten . Onze ambitie is om eigen natuurlijke verzorgingsproducten te maken maar steeds rekening houdende met onze volgende visie:

Lokaal en ethisch ondernemen : de mens heeft voorrang op de winst.

-Eerlijkheid: Een correcte prijs voor consument, producent en handelaar. Correcte lonen bij onze partners

-Sociaal: we werken samen met een maatwerkbedrijf waar alle medewerkers kansen en respect krijgen en kunnen werken in veilige en gezonde werkomstandigheden.

Natuurlijke producten : we gebruiken geen chemische bewaarmiddelen.

Neem een kijkje op onze website en ontdek de wondere bijenwereld en ons gamma.